Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie. Het is een manier om ervoor te zorgen dat een website hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines zoals die van Google. Er zijn verschillende manieren om hoger te scoren in Google, met variabele kosten en met verschillende resultaten. Door SEO goed toe te passen op jouw website scoor je hoger en zul je meer publiek trekken. En het mooiste is; zoekmachine optimalisatie hoeft niet eens duur te zijn!

Het belang van goede Search Engine Optimization

Hoog scoren in Google is van groot belang voor vrijwel elke website. Hoe sneller jouw link verschijnt, hoe groter de kans dat mensen jouw site bezoeken. SEO is niet één magische formule, het is een samenspel van elementen waarmee jouw website hoger stijgt in de zoekmachine ranking.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Je kunt advertentieruimte kopen bij Google, dan sta je direct bovenaan. Hoe meer mensen klikken op deze advertenties (aangeduid met ADV), hoe meer je moet betalen. Voor een hogere positie via SEO hoef je Google niets te betalen, je moet wel de website dusdanig inrichten dat de “waarde” bij een zoekresultaat hoger wordt. Daarbij zijn dit de belangrijkste aspecten:

  • Regelmatig updates
  • Kwantiteit van content
  • Kwaliteit van content
  • Doordacht webdesign
  • Doelgericht werken

Met een Google Adwords account kun je al gaan spitten in populaire zoektermen maar dat is slechts één aspect van zoekmachine optimalisatie. Door je budget op een doordachte wijze te besteden aan vakkundige SEO specialisten kun je hoger scoren in zoekmachines, en in kortere tijd resultaten boeken. SEO is belangrijk, ga voor die koppositie in Google!